Η πρόβα…

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΣΑΝΤΑΚΗ
Σύμβουλος ψυχ. υγείας, ψυχοθεραπεύτρια|

Σε 10 μέρες… Τόσο έμεινε, από τη μέρα που θα φωτίσεις το πρόσωπό μου με το χαμόγελό σου.

Αναμένω τόσο για τη μέρα που θα σε δω ξανά. Που θα μιλήσουμε ξανά, που θα λέμε βλακείες, που θα γελάμε σαν παιδιά.

women paintings natalie portman artwork_wallpaperswa.com_63

Κι εγώ; Εγώ τι κάνω στο μεταξύ;

Σαν μια πρόβα το σκηνικό της ζωής μου το τελευταίο διάστημα, σαν μία πρόβα για την τελική παράσταση- τη συνάντησή μας.

Δίνομαι, αναλώνομαι σε άλλα κορμιά, σε άλλες πατρίδες. Προβάροντας το κορμί μου πάνω σε άλλες σκηνές, ετοιμάζοντας κάθε πτυχή μου για μία άλλη περίσταση.

Κι όσο εσύ ο άλλος, ο κάθε τυχάρπαστος άλλος μπαίνεις μέσα μου, όπως μαζοχιστικά σε αφήνω και σου επιτρέπω να εισβάλλεις μέσα μου, τόσο εισβάλλεις και στα τοιχώματα της ψυχής μου. Κι όσο τα ακουμπάς, τόσο πιο έντονα μου θυμίζεις την ύπαρξη εκείνου του ξεχασμένου προσώπου πάνω στο χαμόγελό μου. Εκείνου του προσώπου που απέχει πολύ από το δικό σου τυχαίο βλέμμα που αφήνω να προβάρει πάνω μου.

Σε 10 μέρες… Τόσο έμεινε μέχρι την τελική παράσταση όπου θα συναντηθούν και πάλι οι πνοές μας. Και εσύ, σαν τον κάθε άλλον τυχαίο που άφησα με αηδία να με αγγίξει, εσύ θα έρθεις ξανά και θα σαρώσεις το είναι μου. Θα εισβάλλεις και εσύ μέσα μου, μόνο που αυτή τη φορά συνειδητά θα αφήσω το είναι μου να παρασυρθεί. Συνειδητά θα σε αφήσω να σπάσεις τις ασπίδες και να τσαλακωθούμε μαζί. Σε κάποια άλλη διάσταση, που δεν αρμόζει σε τούτη την πραγματικότητα.

Και θα με σφίξεις με το χαμόγελό σου πάνω μου και εγώ με τα χείλη μου θα πάρω μακρυά κάθε αμφιβολία.

Σε 10 μέρες… Μέχρι τότε, σχεδόν μισώ τον εαυτό μου που δανεικά προβάρει ψυχή και σώμα, σαν να μισώ την ύπαρξή μου χωρίς τη δική σου. Σαν να προβάρω κάθε μου πτυχή σε ξένα μέρη, αναζητώντας απεγνωσμένα τη δική σου μορφή. Και σα να τιμωρώ και τους δυο μας που τώρα, οι σκέψεις μας δεν αγκαλιάζονται. Και η πρόβα σε παγωμένα μέρη συνεχίζεται βασανιστικά και αηδιαστικά. Μέχρι την τελική μας συνάντηση στην αληθινή ουτοπία. Σε 10 μέρες…

Facebook Twitter Google+ LinkedIn