Με πόσα φωτάκια θα στολίσεις την θλίψη σου φέτος;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
Ψυχολόγος-Εκπαιδευτικός|

Χριστούγεννα…η πιο αγαπησιάρικη γιορτή της χρονιάς έφτασε. Παντού στους δρόμους άνθρωποι να τρέχουν σαν αερικά για την αγορά του «απαραίτητου» δώρου στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η πόλη πια έχει φορέσει τα καλά της,παντού παρατηρείς το φωταγωγημένο πέπλο της που λες και δια μαγείας καλύπτει κάθε αδύναμο σημείο της.

free-wallpaper-9

Μέσα σε αυτή την οχλαγωγία υπάρχουν κι άτομα στην άκρη του δρόμου που παρακολουθούν παγωμένα και αμέτοχα αυτόν τον εορταστικό κατά αυτούς παροξυσμό. Είναι άτομα που η μοναξιά είναι η μόνη τους συντροφιά όπου με πλήρη ανιδιοτέλεια μένει πιστή σε ό,τι κι αν συμβεί στο πλήρωμα του χρόνου. Πολλοί ενστερνίζονται την ρήση του Josh Billings πως «η μοναξιά είναι ένα καλό μέρος να επισκεφτείς, αλλά είναι κι ένα άσχημο μέρος για να μείνεις» αδιαφορώντας όμως πλήρως για τα πραγματικά θέλω και τα πρέπει των μοναχικών ανθρώπων. Οι περισσότεροι εξ αυτών κυκλοφορούν σαν σκιές του πάλαι ποτέ ατρόμητου εαυτού τους σέρνοντας μαζί τους αναμνήσεις με επαγγελματικά και ερωτικά επιτεύγματα.

Μέσα στην απόλυτη ερεβική σκέψη τους το μόνο που φωτίζει κίβδληλα πάνω τους είναι αυτά τα ασθενικά εορταστικά φωτάκια της εορταστικής πόλης. Η άμυνα της απελπισίας και της απαξίωσης αποδυναμώνουν κάθε δυνατή λάμψη εξωστρακίζοντας κάθε ψήγμα ελπίδας που μπορεί να μεταφέρει το ρυθμικά επαναλαμβανόμενο φως. Τι ειρωνεία…παραπέρα παιδιά με ζωγραφισμένα χαμόγελα και επιφωνήματα χαράς θυμίζουν πως στην ζωή μας πάντα λειτουργεί ο νόμος των αντιθέτων φορτίων .Τους χωρίζει μια απόσταση 5 μέτρων μα φαντάζει χαώδης στα μάτια της ζωής.Οι μεν ζουν και άλλοι απλά επιζούν μέχρι να έρθει η στιγμή όπου θα ξεθωριάσουν εντελώς τα ίχνη τους και θα βυθιστούν στο πραγματικό σκοτάδι…Θλίψη,μοναξιά και απωθημένα είναι η τρόικα των εορτασικά «νοσούντων» αυτές τις μέρες με το Αν και το Θα να έχουν την τιμητική τους.

Όμως φίλοι μου με το Θα και το Αν κανεις δεν κερδισε στην ζωή, το Θα δείχνει φόβο και το Αν απωθημένο και πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ζωή από τον συνδυσμό αυτών των δύο…

Facebook Twitter Google+ LinkedIn