“Πίστεψε σ’εσένα!”, Βιωματική ημερίδα 01.03.2015

6

«Η αυτοεκτίμηση έχει σχέση με την αξία μας, συγκεκριμένα με την αξία που αποδίδουμε εμείς στον εαυτό μας και επομένως με την αγάπη προς αυτόν. Στην ημερίδα προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε την εμπειρία της αυτοεκτίμησης κυρίως βιωματικά. Προσπαθήσαμε μέσα από τη χαρά και τη συμμετοχή, με βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια να αντιληφθούμε και να αποδεχτούμε τη μοναδικότητα μας, ώστε να αποδώσουμε τη μέγιστη αξία στον εαυτό μας και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Η ημερίδα είχε μεγάλη αποδοχή και θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτό το πρώτο μας εγχείρημα, την Hellenic youth participation, η οποία στηρίζει τον διαπροσωπικό διάλογο, την μη-τυπική μάθηση, την αμοιβαία κατανόηση και την αλληλεγγύη και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μας συνεπήραν με την όρεξη που έδειξαν και μοιράστηκαν μαζί μας προσωπικές εμπειρίες και προβληματισμούς, κάνοντας αυτήν την ημερίδα μοναδική!»
Εύη Καπασακαλίδη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπεύτρια

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στην ημερίδα μας για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την προθυμία τους να συμμετέχουν σε όλα τα βιωματικά παιχνίδια, αλλά και τους συνεργάτες μου για την πολύ καλή τους παρουσίαση και την ευελιξία που επέδειξαν. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Hellenic youth participation για τη φιλοξενία της και ελπίζω αυτή η ημερίδα να είναι η αρχή μελλοντικών μας συνεργασιών».
Άννα Ντίζου
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-μουσικοθεραπεύτρια

«Εν τέλει, δεν έχω καταλήξει για ποιον ήταν πιο θεραπευτική αυτή η ημερίδα για τους συμμετέχοντες ή για εμάς τους θεραπευτές… Μας αγκάλιασαν όλα τα άτομα και έβγαλαν αβίαστα το βίωμα τους σε όλα τα παιχνίδια με μία κλιμακούμενη ένταση. Παίξαμε, μιλήσαμε, γελάσαμε και νιώσαμε στο σώμα και στο νου κομβικές έννοιες του χώρου της ψυχολογίας. Οι αισθήσεις στο αποκορύφωμα ντύθηκαν ακόμα και με μουσικές σε παιχνίδια ασφαλή και πρωτότυπα. Για μια ακόμα φορά ο κόσμος του συμβολικού ήρθε και ακούμπησε δειλά σε πτυχές μας σκοτεινές που ήρθαν στην επιφάνεια, ώστε να αποδειχθεί ότι μέσα στη μοναδικότητά μας έχουμε τόσα κοινά. Ήταν μια μη τυπική ημερίδα που στηρίχθηκε από ένα χώρο που μάχεται ενάντια στη στείρα γνώση και τη διανοητικοποίηση. Ένιωσα οικεία και θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες έναν προς έναν αλλά και τους φίλους και συν-θεραπευτές γιατί πετύχαμε μια μοναδική αλληλεπίδραση»
Αφροδίτη Μαμίδη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας

«Η αποδοχή που είχε ημερίδα της αυτοεκτίμησης έδειξε πόσο σημαντικό είναι να διοργανώνονται, σωστά, τέτοιες δράσεις αφού η δίψα του ανθρώπου να γνωρίσει τον εαυτό του είναι μεγάλη. Η ομάδα αγκάλιασε το εγχείρημα και συμμετείχε με όλο της τον ψυχισμό στις δραστηριότητες ανατροφοδοτώντας τη διαδικασία και διανθίζοντάς την με την υποκειμενική αλήθεια του καθενός. Μέσα από όλα αυτά, η εμπειρία της ημερίδας ανήκει σε αυτές που δεν περιγράφονται με λόγια παρά μόνο βιώνονται..»
Ιάκωβος Σιανούδης
Ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής

«Η εμπειρία μου από το βιωματικό σεμινάριο Αυτοεκτίμησης και Αυτοπεποίθησης «Πίστεψε Σ’ εσένα» ήταν αρκετά θετική. Το κλίμα ήταν ζεστό, οι συμμετέχοντες γεμάτοι όρεξη και τα όσα αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια, αποτελούν μια μοναδική στιγμή που μοιραστήκαμε όλοι μας. Ευελπιστώ να συνεχιστούν αντίστοιχες δραστηριότητες από την HYP, καθώς αποτελεί κάτι καινοτόμο στον τομέα της εναλλακτικής μάθησης και ανοίγει νέους δρόμους σκέψης και εμπειρίας.»
Χρήστος Ρούσσης
Σύμβουλος ψυχικής υγείας

   Ribbet collage

logo2      ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Facebook Twitter Google+ LinkedIn