Σεμινάριο ”Aνθρωπολογία & Εαυτός.Βρες τη δύναμη μέσα από την καθημερινότητα”, Μάιος 2015

Το Ψυχορροπία σε συνεργασία με την κα. Ερασμία Τσίπρα (Κοινωνική ανθρωπολόγος, ΜΑ in Anthropology), διοργάνωσαν με επιτυχία το σεμινάριο με τίτλο “Ανθρωπολογία και εαυτός: βρες τη δύναμη μέσα από την καθημερινότητα”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16, 23, 24 και 31 Μαΐου 2015, συνολικής διάρκειας 15 ωρών στο χώρο της Ψυχορροπίας. 

Στόχος του σεμιναρίου ήταν μια πρώτη επαφή με την επιστήμη της κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το πεδίο της κοινωνικής παρατήρησης, αλλά όχι τόσο ως θεωρητικό υπόβαθρο, όσο μάλλον ως χώρος ανάπτυξης πρακτικών εφαρμογών στην κοινωνική μας καθημερινότητα. Μια ενός τύπου εφαρμοσμένη ανθρωπολογία, με δανεισμένους όρους από ψυχολογία και ιστορικά παραδείγματα βοήθειας και εξέλιξης του Εαυτού.

Στη διαδικασία της γνώσης, βοηθός ήταν οι έννοιες της δύναμης, του στόχου, της αυτοβοήθειας αλλά και η έννοιες της επιτυχίας τόσο ως έννοιες στην δική μας κοινωνική πραγματικότητα, όσο και ως έννοιες που ανάγονται στο πεδίο της ανάγνωσης του εαυτού. Εαυτός, κοινωνική κατασκευή αυτού, και προσπάθειας αποδόμησης του μέσα από τη διαδικασία του σεμιναρίου με σκοπό την κατανόηση των προσωπικών μας ελλείψεων, την αυτοβελτίωση και την αλλαγή της ζωής μας προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε.

Ribbet collage

logo2

Facebook Twitter Google+ LinkedIn