Οι αγχώδεις διαταραχές μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Οι αγχώδεις διαταραχές μέσα από τον φωτογραφικό φακό του John William Keedy με τίτλο “It’s Hardly Noticeable” («Είναι σχεδόν απαρατήρητη»). Οι αγχώδεις διαταραχές είναι οι πιο συχνές διαταραχές στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τα τελευταία εννέα χρόνια ο Keedy πάλευε με το άγχος και μόλις πριν λίγο καιρό αποφάσισε να αναδείξει τα προβλήματά του δημιουργώντας ένα φωτογραφικό project που προβάλλει τη ψυχική του διαταραχή καθώς και άλλες νευρώσεις. Μέσα από το έργο του διερευνά τη δυσκολία που έχουν ορισμένα άτομα να αντιληφθούν την αίσθηση του «φυσιολογικού» καθώς και την ερμηνεία του κοινωνικού συνόλου για τη μη «φυσιολογική» συμπεριφορά. Η παρουσίαση του έργου του είναι ενδιαφέρουσα, δίνοντας στους ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα έρχονταν αντιμέτωποι με την ψυχική ασθένεια, μια ματιά στις δυσκολίες τους.

Το έργο του Keedy ρίχνει φως στα άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτά τα προβλήματα. Μία πραγματικότητα που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους ανθρώπους να αντιληφθούν τη σημασία της ψυχικής ασθένειας. 

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, υπάρχουν παραδείγματα υπονοούμενων ψυχικών ασθενειών.

  • Ένα βουνό ρολογιών υποδεικνύει ένα άτομο με άγχος που πρέπει να είναι στην ώρα του.

1121

  • Ένα ψυχαναγκαστικό άτομο δεν μπορεί ποτέ να πλύνει τα δόντια του τέλεια.

152

  • Ένα άλλο άτομο που έχει αγοραφοβία, δεν μπορεί να ανοίξει ούτε την πόρτα του σπιτιού του για να παραλάβει τα πολλά πακέτα που συσσωρεύονται απ΄έξω.

 131

Περισσότερες φωτογραφίες από το έργο με τίτλο “”It’s Hardly Noticeable”  http://www.johnwilliamkeedy.com/portfolio_page/its-hardly-noticeable/

Ψυχορροπία 

Facebook Twitter Google+ LinkedIn