1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας

1o-panellinio-diepistimoniko-synedrio-gia-ti-diataraxi-elleimmatikis-prosoxis-yperkinitikotitas  Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας «Aπό Tο Παιδί Στον Ενήλικα», που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.

Σκοπός του συνεδρίου μας είναι η έγκυρη επιστημονική ενημέρωση στα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη ΔΕΠΥ και την εξέλιξή της στη διάρκεια της ζωής μέσα από πολλαπλές επιστημονικές προσεγγίσεις (για λεπτομέρειες, εγγραφή και υποβολή εργασιών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.depycongress2015.com/ ).

Η κλινική κατανόηση της αναπτυξιακής πορείας της,  η έρευνα σε όλους τους τομείς των νευροεπιστημών, η ειδική αγωγή και εκπαίδευση, οι στρατηγικές αντιμετώπισης, η τεκμηρίωση της αξίας των θεραπευτικών παρεμβάσεων, οι καινοτόμες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων, οι κοινωνικές/ασφαλιστικές και νομικές συνιστώσες κ.ά. είναι μόνο λίγοι από τους τομείς που συναντιούνται στη μελέτη και διαχείριση των ελλειμμάτων που προκαλεί η ΔΕΠΥ.

Επίμαχο θέμα στη σύγχρονη προσέγγιση της ΔΕΠΥ είναι η εγκατάσταση της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ευρημάτων και πληροφοριών ανάμεσα στα πεδία που σχετίζονται με την διεπιστημονική προσέγγισή της για την ποιοτική παροχή φροντίδας σε όλα τα επίπεδα.

Η ΕΕΜ ΔΕΠΥ, υποστηρίζει έμπρακτα την ανάγκη αυτού του πολυεπίπεδου διαλόγου σαν κύριο στόχο της δράσης της από το 2008.

Η διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για τη ΔΕΠΥ και ο προγραμματισμός συνέχισης του θεσμού στο μέλλον, φιλοδοξούν να συνεισφέρουν στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών, στη διάδοση και διεύρυνση των (μέχρι στιγμής λίγων) ερευνητικών δεδομένων για τη ΔΕΠΥ στη χώρα μας, στην επιμόρφωση – ευαισθητοποίηση  της ευρύτερης κοινότητας αλλά και στη διαμόρφωση των επόμενων προκλήσεων. Το Συνέδριο θα πραγματοποιείται ανά διετία τον Οκτώβριο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ενημέρωσης για τη ΔΕΠΥ (ADHD Awareness Month) παράλληλα με άλλες ειδικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, ενώ φέτος τιμάται συγχρόνως η Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία (10 Οκτωβρίου)

Πηγή: ψυχογραφήματα

Facebook Twitter Google+ LinkedIn