The 3D project Dare Dance Digitalize
Σεμινάριο|
Το Dare Dance Digitalize The 3D project στο Art Act Area-Creative Space


Με τον Αντώνη Μπέρτο
Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 20:00-22:00
Ο Αντώνης Μπέρτος συνθέτει 3 τομείς στους οποίους έχει 14 ετή εμπειρία, με μοναδικό τρόπο σε ένα ετήσιο σεμινάριο: την εκπαίδευση στη μη-βίαιη επικοινωνία, το σωματικό θέταρο/χοροθέατρο & το videodance παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και τη σύνθεση επιστήμης και τέχνης σε ένα πολύ δυνατό και επίκαιρο βιωματικό σεμινάριο για την εκπαίδευση και τις παραστατικές τέχνες.

φωτογραφία: Βαγγέλης Παπαευαγγελίου
Πληροφορίες για τον εισηγητή του σεμιναρίου

φωτογραφία:Βαγγέλης Παπαευαγγελίου
Ο Αντώνης Μπέρτος σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σωματικό θέατρο και χοροθέατρο στο εργαστήρι Πλεύσις, με τον Αντώνη Κουτρουμπή και υποκριτική στη σχολή Δραματικής Τέχνης του Άκη Δαβή (Άκης Δαβής, Ρούλα Πατεράκη, Μαρία Αγγέλου κ.α.). Συμπλήρωσε την εκπαίδευσή του με ταχύρρυθμα σεμινάρια σύγχρονου χορού στο Quasi Stellar Studio της Αποστολίας Παπαδαμάκη, butoh με την Όλια Λυδάκη (Present Body Studio), Αγγελική Στελλάτου (Art Act Area), Davide di Prettoro (Sasa Walz) & Σταυρούλα Σιάμου (Cumana dance studio), Atsushi Takenuchi (Quilombo studio), Κων/νος Μίχος (Studio Λάθος Κίνηση), German Jauregui (Ultima Vez-Hochschule fur Musik und Tanz Koln) κ.α. Το 2014 συμμετέχει στην ταινία “Xenia” του Πάνου Κούτρα.
Το 2010 ιδρύει την ομάδα χοροθεάτρου ”The Face of Men Dancetheatre Co.” κα δημιουργεί παραστάσεις και videodance ως σήμερα.. Από το 2012-2016 υπήρξε ιδρυτής και επιστημονικά υπεύθυνος της ”Αέρινης Πόλης”, ομάδας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών/εφήβων/ενηλίκων, βασισμένα στο πρόγραμμα “Επικοινωνία Δίχως Βία, για σχολεία δίχως βία” που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Από τον Οκτώβριο του 2016 ως το Δεκέμβριο του 2017, εργάστηκε ως εκπαιδευτής στη δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων “Xenia Teens”. Από τις 01/2018-06/2020, εργάστηκε ως ψυχολόγος στην ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ & supervisor εκπαιδευτής-Co-ordinator στο Connect Your City Culture-Youth Center. Τέλος, υπήρξε ο κύριος εκπαιδευτής του Ευρωπαικού Προγράμματος ”Digital Welcome” με περιεχόμενο τη δημιουργία ψηφιακών ιστοριών ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, το οποίο βραβεύτηκε το Δεκέμβριο του 2019 από την Ευρωπαική Ένωση ως ένα από τα τρία πιο καινοτόμα προγράμματα (Lifelong Learning Platforms).
Πληροφορίες για το ετήσιο σεμινάριο:
Ημέρες & Ώρες μαθημάτων: Τρίτη 20.00-22.00 & Πέμπτη 20.00-22.00 (Έναρξη 6 Οκτωβρίου)
Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Τιμές Μαθημάτων: 60€/μήνα (2 μαθήματα εβδομαδιαίως)
10€/ μάθημα (drop in)
Παροχές
-
Βεβαίωση διαθεματικής εκπαίδευσης στους εξής τομείς:
–μη-βίαιη επικοινωνία
-σωματικό θέατρο/χοροθέατρο
–videodance storytelling
-
Παράσταση σε μουσείο/δημόσιο χώρο τον τελευταίο μηνα του σεμιναρίου
-
Προαιρετικές συναντήσεις συμπερίληψης και χορού με ευάλωτες ομάδες
-
Guest εξειδικευμένοι εκπαιδευτές-καλλιτέχνες σε τακτά χρονικά διαστήματα
Ο ΧΩΡΟΣ
Ο χώρος αποτελείται από ενιαία αίθουσα 100τμ με ξύλινο αντικραδασμικό πάτωμα κατάλληλο για μαθήματα και δράσεις κίνησης και ευεξίας. Ακόμη, διαθέτει αποδυτήρια, wc, ντους, χώρο υποδοχής/αναμονής, βοηθητικό χώρο γραφείου, και ένα ευρύχωρο μπαλκόνι με θέα την Ακρόπολη. Ο χώρος διαθέτει σύστημα θέρμανσης (χειμερινοί μήνες) και κλιματισμού (ζεστοί μήνες).


Art Act Area_creative space:
Αθηνάς 12, 10554 Μοναστηράκι, (6ος όροφος)
Επικοινωνία-κρατήσεις θέσεων:
Τ: +30 2108661754, & +30 6981780402
Ε: bertos.antonis@yahoo.gr



