Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης

diataraxes-prosopikotitas

«Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης» Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, 20:00 στον Τεχνοχώρο Cartel (Αγίας Άννης και Μικέλη 4, Βοτανικός-Στάση Μετρό Ελαιώνας)

Είσοδος ελεύθερη

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Αναστασία Μοσχοβίτη

Μια θεατρική παράσταση παρουσιάζεται από το Σύλλογο Νέων Ιατρών, με σκοπό την εξοικείωση, κατανόηση και αναγνώριση των διαταραχών της προσωπικότητας με εργαλεία την τέχνη του θεάτρου και του διαλόγου. Η θεματολογία είναι πρωτότυπη και ο τρόπος παρουσίασης εναλλακτικός.

Οι διαταραχές προσωπικότητας είναι ένα σύνολο μη λειτουργικών χαρακτηριστικών που οδηγούν το άτομο να έχει άκαμπτα πρότυπα σκέψης, αντίληψης και συσχέτισης μεταξύ του περιβάλλοντος και του εαυτού του, το οποίο εκδηλώνεται σ’ ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών και προσωπικών τρόπων έκφρασης, όπως στην εργασία και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αποτελεί ένα δύσκολο τομέα της ψυχιατρικής τόσο για την κατανόηση όσο και για την αναγνώρισή του. Η αναγνώριση αυτών των χαρακτηριστικών είναι σημαντική και για τον ιατρικό κόσμο αλλά και για το ευρύ κοινό.

Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών ως φορέας επικοινωνίας και με στόχο την ευκολότερη κατανόηση του ζητήματος παρουσιάζει την εκδήλωση «Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης», η οποία σηματοδοτεί την έναρξη περιοδικών συναντήσεων του Συλλόγου για το 2015.

Πηγή: Ψυχογραφήματα

Facebook Twitter Google+ LinkedIn