Μια Κυριακή στο Μάντσεστερ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΣΑΝΤΑΚΗ
Σύμβουλος ψυχ. υγείας, ψυχοθεραπεύτρια|

download (1)

Άγνωστο και οικείο ταυτόχρονα. Μυστήριος συνδυασμός…

Ήρθα και ξαναήρθα. Δεν είδα παρά μόνο στιγμιαίες εκφάνσεις σου κάποιες στιγμές που φωτιζόσουν.

Θα ξαναέρθω!- Σου φωνάζω. Δε με πιστεύεις όμως. Αλήθεια κι εγώ δυσκολεύομαι να με πιστέψω. Μου άνοιξες για λίγα δευτερόλεπτα την αγκαλιά σου και μετά με έσπρωξες παγωμένα.

Σε άλλη συνθήκη θα ξαναιδωθούμε, μου είπες. Σε λίγο, και αλλιώς… Έχε πίστη, κάνε υπομονή. Για λίγο.

Και λίγο πριν χαράξει, η λάμψη σου χάθηκε, η όψη σου ξεθώριασε, με εκείνες τις φρεσκοβρεγμένες υφές σου και τα ακατανότητα μονοπάτια σου.

Τούτη η πόλη, τούτος ο τόπος. Έχει κάτι δικό μου, κάτι ανεξερεύνητα δικό μου.

Και πόσο σου μοιάζει. Κι αυτή σαν εσένα, με τη νωχελική ομορφιά. Ομορφιά που χρειάζεται να ανακαλύψεις, μέρα με τη μέρα, να την αγαπήσεις. Ομορφιά για λίγους, όχι κλασική, μα ιδιαίτερη. Με χαρακτηριστικά για άλλους απύθμενα και απρόσιτα, μα και με άλλα που τραβούν τους πολλούς, που στέκονται εκεί.

Περπατώντας κρυφά στους πορφυρούς ουρανούς σου. Στους πρόποδες μίας ανήσυχης, μα και ήρεμης κατά τα άλλα Κυριακής. Περιμένοντας την καταιγίδα, παρατηρώντας την προετοιμασία των πόρων σου να υποδεχτούν τη νέα ένταση στο κορμί σου.

Κοιτάς ψηλά,αναζητώντας  τα δικά σου νέα ανοίγματα, αγγίζοντας τα δικά σου κλεισίματα, ασπάζοντας εγκάρδιους χαιρετισμούς σε αυτό που σβήνει στο ερυθρό σου πέπλο, αλλά και αγκαλιάζοντας αυτό που ξαφνικά χαράζει .

Χαμογελάς. Χαμογελάω. Χωρίς γιατί. Και με αμέτρητους λόγους.

Η  δύση πλησιάζει, με νέα χρώματα να ανθίζουν στο δρόμο σου. Φόρεσέ τα, γίνε ένα από αυτά.

Η ώρα πέρασε, έχει αρχίζει να βραδιάζει στην παγωμένη Αγγλία. Στην Ελλάδα η νύχτα έχει ήδη δώσει τη μορφή της στη Μεσόγειο. Ο ουρανός σου σκεπάζει ήσυχα τις πολύχρωμες αισθήσεις σου. Η ώρα πέρασε, η σκέψη μένει. Κατασταλάζει. Εξελίσσεται κι εκείνη με την έκβαση της νύχτας. Παίρνει μορφή, γίνεται απτή.

Καληνύχτα.

Καλημέρα. Ήρθα.

Ο κόσμος σήμερα χαράζει ξανά. Εδώ, τώρα. Ίδια, μα διαφορετικά, κάθε φορά. Με καινούριες αποχρώσεις. Εδώ… Τώρα…

Πηγή: ewoman.gr

 

Facebook Twitter Google+ LinkedIn